O Nama

Djelatnost

Sjedište OPG-a je u Posušju, Gornji Jukići bb , naše plantaže uzgajamo na agrotehnički temeljito obrađenom hercegovačkom kršu, ispod osunčanih padina Radovnja, na površini od 3 hektara.
Pored aronije i kupine uzgajamo i lateralno rodne sorte oraha Chandler i Fernor u intenzivnom uzgoju. Prvo voće koje smo počeli uzgajati je aronija i kupina, s vremenom smo proširili imanje i zasadili orahe. Naše plantaže kriju površinu od 3 hektara iskrčenog, prekopanog i prefrezanog šumskog zemljišta, veoma bogatog humusom i raznim ljekovitim tvarima i mineralima, zemljište nikada u svojoj prošlosti nije tretirano nikakvim kemijskim preparatima..

Proces proizvodnje

Proces uzgoja bobičastog, jagodastog i orašastog voća je dugotrajan. Potrebno je najprije temeljito pripremiti zemljište, napraviti sve analize tla, te ga obogatiti ekološkim gnojivima i potrebnim sastojcima, da bi smo nakon toga sadnice mogli zasaditi, formirati plodorede, pa tek onda dobiti kvalitetan i zdrav plod od nje. Uz sve ovo pored uloženog truda, treba uložiti i puno ljubavi, jer biljke kao i svako drugo živo biće traže puno pažnje i ljubavi…
Poslove na imanju obavljamo u najvećoj mjeri ručnom obradom, a radi se o mladim nasadima koji trenutno traže najviše njege.
Bobičasto, jagodasto i orašasto voće ima širok spektar mogućnosti upotrebe – od konzumacije svježih plodova, do pripravljanja sokova, vina, likera, tinktura, frapea, kompota, salata, džemova, marmelada, kolača i raznih drugih pripravaka.

Asortiman

Na našim plantažama ekološki uzgajamo aroniju, kupinu, orahe i bademe.

Aronija

Aronija je zimzelena biljka iz porodice ruža (Rosacea), čiji bobičasti plodovi sadrže pravu riznicu zdravlja.

Aronija je vrlo značajna za prevenciju srčanih bolesti i kancera, bitna je za poboljšanje cirkulacije, kao i za zdrave krvne sudove. Koristi se za zdravlje očiju, prevenciju dijabetesa i stomačnih tegoba, i kao lijek protiv prehlade.

Kupina

Kupina obiluje antioksidansima koji na više načina štite naš organizam.

Komponente poput fenolne kiseline, flavonoida i flavonola antocijanozida štite od mnogih bolesti uzrokovanih oksidativnim oštećenjima. Od posebne važnosti su antioksidansi antocijanozidi koji imaju gotovo nevjerojatno pozitivne učinke na zdravlje.

Orah

Nakon što je otkriveno da samo sedam oraha na dan pruža zaštitu od srčanih bolesti, orasi su proglašeni superhranom.

Bogati su antioksidantima, sadrže i zdrava vlakna, proteine, vitamine i minerale. Istraživanja pokazuju da redovno uzimanje oraha može smanjiti rizik od srčanih bolesti, nekih oblika raka i dijabetesa tipa 2.

Badem

Bademi imaju odlično djelovanje na zdravlje cjelokupnog organizma. Jako su dobar izvor antioksidanata i vitamina E, reguliraju razinu šećera u krvi, krvnog tlaka, kolesterola, potiču mršavljenje. 

Bademi se preporučuju i za dobro funkcioniranje moždanih vijuga te dobro raspoloženje.