čaj

Čaj od lista aronije

Čaj od lista aronije

Čaj od aronije najbolji je izbor za podizanje imuniteta i očuvanje zdravlja.

Čaj od lista kupine

Čaj od lista kupine

Ljekovita svojstva čaja od lista kupine Obiluje adstringentnim taninima koji djeluju stezujuće i tako koriste kod proljeva i dizenterija. Toliko je učinkovit da ga je Njemačka komisija E uvrstila u svoj registar kao tretman protiv proljeva. Koristi se i za smanjivanje...

Asortiman

Na našim plantažama ekološki uzgajamo aroniju, kupinu, orahe i bademe.

Aronija

Aronija je zimzelena biljka iz porodice ruža (Rosacea), čiji bobičasti plodovi sadrže pravu riznicu zdravlja.

Aronija je vrlo značajna za prevenciju srčanih bolesti i kancera, bitna je za poboljšanje cirkulacije, kao i za zdrave krvne sudove. Koristi se za zdravlje očiju, prevenciju dijabetesa i stomačnih tegoba, i kao lijek protiv prehlade.

Kupina

Kupina obiluje antioksidansima koji na više načina štite naš organizam.

Komponente poput fenolne kiseline, flavonoida i flavonola antocijanozida štite od mnogih bolesti uzrokovanih oksidativnim oštećenjima. Od posebne važnosti su antioksidansi antocijanozidi koji imaju gotovo nevjerojatno pozitivne učinke na zdravlje.

Orah

Nakon što je otkriveno da samo sedam oraha na dan pruža zaštitu od srčanih bolesti, orasi su proglašeni superhranom.

Bogati su antioksidantima, sadrže i zdrava vlakna, proteine, vitamine i minerale. Istraživanja pokazuju da redovno uzimanje oraha može smanjiti rizik od srčanih bolesti, nekih oblika raka i dijabetesa tipa 2.

Badem

Bademi imaju odlično djelovanje na zdravlje cjelokupnog organizma. Jako su dobar izvor antioksidanata i vitamina E, reguliraju razinu šećera u krvi, krvnog tlaka, kolesterola, potiču mršavljenje. 

Bademi se preporučuju i za dobro funkcioniranje moždanih vijuga te dobro raspoloženje.