KUPIMED

8,00KM

Kupinovo vino s medom.
0,5 lit

Lijek koji prija svim čulima: Popravite krvnu sliku, ubrzajte metabolizam.
Kupinovo vino od davnina je poznato kao veoma koristan i efikasan lijek za liječenje anemije (malokrvnosti), pogotovo kada su u pitanju trudnice i dojilje. Osim odličnog okusa i pitkosti, kupinovo vino s medom je odlično i za prevenciju mnogih bolesti. Prije svega, preporučuje se osobama sa slabim imunitetom - riječ je, naravno, o domaćem kupinovom vinu.
Kako je količina koja se preporučuje za konzumaciju 1 dl na dan podeljen na 3 dijela, mogu ga konzumirati i trudnice i dojilje. Pojačava apetit, doprinosi boljem lučenju žući i mokraće, što doprinosi rastvaranju sluzi, bržoj i zdravijoj razmjeni sastojaka u organizmu.
Povoljno djeluje i na kožne bolesti (razne lišajeve, osipe)... Sa obiljem vitamina C, raznih minerala a posebno željeza izrazito je dobro kod malokrvnosti, umora, vrtoglavica. Kad u organizmu nedostaje željeza, kisik ne može normalno doprijeti do svih stanica u tijelu i javlja se klonulost. Kupinovo vino od davnina je poznato kao veoma koristan i efikasan lijek za liječenje anemije (malokrvnosti), te suzbijanje iscrpljenosti organizma nakon duže bolesti ili napornih poslova. Kupinovo vino popravlja cirkulaciju krvi, blagotvorno deluje na metabolizam, podiže imunitet, potiče apetit, probavu, lučenje žući, mokrače.